Waarom Artistlist als Artiest?

Aan het bijhouden van je social media lijkt geen einde te komen. Ondertussen denk je ook na om een mailing naar ondernemers te sturen, want je netwerk moet onderhouden worden, toch? Of ga je je eerst richten op een website om professioneel over te komen? En dan heb je het nog niet eens over het onderhandelen van je gage of het opmaken van je facturen. Maar moet je je als artiest niet lekker met muziek bezighouden? Bij Artistlist vinden we van wel!

Daarom hebben we een all-in boekingssysteem ontwikkeld. Hiermee brengen we jou om te beginnen in contact met talloze ondernemers. Daarnaast volgt na iedere boeking een wederzijdse beoordeling. Hierdoor zie jij wat een ondernemer jou te bieden heeft, en ziet deze ondernemer over welke kwaliteiten jij beschikt. Op deze manier zorgen we er samen voor dat je kunt blijven groeien.

Ook verzorgen we de facturatie en betaling. We laten de ondernemer vooraf betalen. Zo zie jij in je online agenda eenvoudig of de betaling al voldaan is.

Kortom: Presenteer je eenvoudig online, beheer je agenda en speel jezelf in de spotlight bij talloze ondernemers, zonder dat je achter je geld aan moet. Artistlist, the future of bookings!

Wat kost Artistlist als Artiest?

Inschrijven en een profiel aanmaken is bij Artistlist geheel gratis. Wanneer wij ons werk goed doen, en dit in een boeking resulteert, houden we maximaal 8% van de gage in.

Het percentage dat wordt ingehouden kan worden bijgesteld naarmate jij meer en/of voor hogere gages wordt geboekt. Dit gaat geheel automatisch, en hier zul je een melding van ontvangen.

Wil je nu meteen beginnen?

Een profiel aanmaken

Om jezelf goed te presenteren en gebruik te kunnen maken van de service is het aanmaken van een artiestenprofiel noodzakelijk. Dit is opgesplitst in een aantal belangrijke onderdelen:

Algemene & bedrijfsgegevens

Bij de algemene en bedrijfsgegevens vragen we naar de belangrijkste gegevens om op de juiste wijze contact met je te onderhouden en de administratie goed te kunnen doen. Uiteraard zijn deze gegevens veilig bij ons. Om te weten hoe wij met deze gegevens omgaan kun je onze privacyverklaring raadplegen.

Een act

Bij het tabblad “acts” kun je één of meerdere profielen aanmaken. Dit profiel maak je aan om jezelf zo goed mogelijk online te presenteren en een ondernemer een beeld te geven wat hij van een optreden kan verwachten. Hoe beter jij jezelf presenteert, hoe meer boekingen er binnen zullen komen. Hieronder een opsomming met punten die een act compleet maken:

Bekijk vervolgens eenvoudig hoe jouw profiel eruitziet.

Gages

Nadat je met een profiel hebt aangegeven hoe een optreden van jouw act eruitziet, mag je aangeven wat je minimaal wil ontvangen voor een optreden. Ja, minimaal! Wij zorgen dat je niet benaderd wordt voor aanbiedingen onder dit bedrag. Maar scoor jij bovengemiddeld met je optredens, dan kun je zomaar een aanvraag ontvangen met een budget dat hoger is. Zo kun je echt beter worden, ook financieel!

We hebben de gages in 3 tijdsblokken verdeeld:


Je kunt per tijdsblok aangeven welke minimale vergoeding je wil ontvangen.

Oproepen ontvangen

Je hebt een mooi profiel aangemaakt, je gages en beschikbaarheid opgegeven en ook je bankrekening ingevuld. Goed bezig, nu gaat het feest (bijna) beginnen! Ondernemers doen namelijk hetzelfde: Een duidelijk profiel aanmaken waarin aangegeven wordt wat ze in een artiest zoeken en, niet onbelangrijk, zelf te bieden hebben.

Om het voor beide partijen zo makkelijk mogelijk te maken, kan de ondernemer een oproep plaatsen. Aan de hand van deze voorkeuren en budget checkt Artistlist of het een interessante boeking is voor jou.

Wanneer een boeking interessant is voor jou ontvang je, naar jouw wensen in te stellen, een mail of berichtje op je telefoon. Jij geeft aan of je beschikbaar bent of niet. En de ondernemer kiest vervolgens wie hij wil boeken.

Krijg je meerdere oproepen voor dezelfde datum? Zeg gerust dat je beschikbaar bent. Wanneer je door de ene ondernemer gekozen wordt, verdwijn je automatisch uit het “ik ben beschikbaar” reactie overzicht van de andere ondernemer(s). Op deze manier is het voor beide partijen efficiënt en overzichtelijk.

Boekingen

Wanneer er een boeking bevestigd wordt, ontvang je hiervan een melding per mail of sms.

In het tabblad “boekingen” kun je al jouw boekingen in één overzicht bekijken. Hierin zie je gemakkelijk wanneer je waar moet zijn, en hoeveel je hiervoor betaald krijgt. Je kunt eenvoudig checken wat de verwachting van deze locatie is. Of de factuur al betaald is. En deze factuur kun je hier ook makkelijk downloaden voor je boekhouding.

Om het overzichtelijk te maken staan alle boekingen netjes op volgorde van datum, met de eerstvolgende datum bovenaan. Zo heeft het automatisch een agendafunctie, en zie je direct de gegevens van de aankomende boeking.

Beoordelingen

Het unieke aan Artistlist is dat we de kwaliteit van beide partijen inzichtelijk maken. Als artiest beoordelen jij en de ondernemer elkaar na een boeking. Dit gebeurt geheel anoniem, zodat er nooit scheve gezichten ontstaan. Om dit voor jou als artiest zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te houden doe je dit op een aantal vaste eigenschappen. Geen lange tekst typen, maar binnen 1 minuut een score van 1-5 op een paar vaste punten. Denk hierbij aan de apparatuur, hoe je verzorgd werd en hoe druk het was op de locatie.

Ons unieke algoritme verwerkt jouw (en andere) beoordelingen over deze locatie. Op deze manier ontstaat er een betrouwbaar overzicht wat een ondernemer je echt te bieden heeft.

Uitbetalingen

De ondernemer dient een week voor aanvang van de boeking de factuur te voldoen. Zo weet jij zeker dat je na een goed optreden jouw centjes krijgt. Je kunt dit zien in het tabblad “boekingen”.

Na een boeking betalen we de gage binnen een week uit. Zo heb jij je geld lekker snel op je rekening. Je hoeft hiervoor geen factuur te sturen, die hebben we namelijk al voor je opgemaakt. Ook deze kun je makkelijk inzien en downloaden in het tabblad “boekingen”.