Waarom Artistlist als ondernemer?

Artistlist is de oplossing voor (bijna) al jouw dj-problemen!
Wij maken het verschil op twee punten: automatisering en reviews.

Automatisering

De gemiddelde dj-planning omvat vaak eindeloos achter dj’s aan mailen, appen en bellen. Niet meer echt van deze tijd, want die informatie kan ook gewoon automatisch naar je toe komen. En dat is precies wat Artistlist voor je doet: overzichtelijker en sneller je dj-planning maken!

Reviews

Als ondernemer ben je behoorlijk afhankelijk van de kwaliteiten en inzichten van een dj of artiest. Hij maakt of kraakt de sfeer en dus ook de omzet van die avond. Is het dan niet vreemd dat die kwaliteiten nergens echt inzichtelijk zijn? Dat vonden wij ook!

Wij geloven dat alleen ondernemers elkaar kunnen vertellen wat een dj of artiest echt waard is. Na een boeking beoordelen jij - en andere ondernemers - de artiest op een aantal belangrijke kwaliteiten. Geen lange teksten, maar binnen 1 minuut geef je een score van 1-5 op deze vaste eigenschappen. Denk hierbij aan muziekkeuze, technische kunde en microfoongebruik.

Zo is de kwaliteit van een artiest gegarandeerd, omdat een beoordeling ook alleen na een boeking door een ondernemer plaatsvindt.

Maak direct een profiel aan!

Wat kost Artistlist als ondernemer?

Niks. Nada. Noppes. Ja je leest het goed, de service is voor jou als ondernemer helemaal gratis.

Kortom:

Wil je nu meteen beginnen?

Een profiel aanmaken

Om gebruik te kunnen maken van de service is een ondernemersprofiel aanmaken noodzakelijk. Dit is opgesplitst in een aantal belangrijke onderdelen:

Algemene & bedrijfsgegevens

Bij de algemene en bedrijfsgegevens vragen we naar de belangrijkste gegevens om op de juiste wijze contact met je te onderhouden en de administratie goed te kunnen doen. Uiteraard zijn deze gegevens veilig bij ons. Om te weten hoe wij met deze gegevens omgaan kun je onze privacyverklaring raadplegen.

Een locatie

Bij het onderdeel locatie kun je één of meerdere locaties aanmaken. Dit doe je eenmalig, om ervoor te zorgen dat je niet bij iedere boeking opnieuw alle gegevens in moet vullen. Via een locatie laat je weten waar de artiest zich moet melden en wat hij hier kan verwachten. Hoe meer informatie er beschikbaar is, hoe beter de artiest zich voor kan bereiden op een geweldig optreden. Hieronder een opsomming met de punten die een locatie compleet maken:

Zoals gezegd kun je zoveel locaties aanmaken als je zelf wilt. Dit biedt de mogelijkheid om je programmering razendsnel en overzichtelijk voor meerdere horecazaken of concept (op meerdere locaties georganiseerd) te maken. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, stuur dan een mail naar info@artistlist.nl, we helpen je uiteraard graag!

Een zoekprofiel

De naam zegt het al, via het zoekprofiel geef jij jouw voorkeuren en wensen aan. Dit kan per avond of locatie anders zijn, daarom kun je meerdere zoekprofielen aanmaken. Zo kun je een zoekprofiel bijvoorbeeld opslaan onder de naam van een specifieke avond, een thema en/of een locatie.

In het zoekprofiel geef je bijvoorbeeld aan welke muziekstijlen een dj moet beheersen, hoe intensief hij de microfoon gebruikt en welk budget er voor een optreden beschikbaar is.

Oproepen plaatsen

In plaats van dj’s actief te moeten nabellen, appen of mailen laat je Artistlist het werk voor je doen. Zo kun jij doen waar je goed in bent: ondernemen. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Door een oproep te plaatsen maak je optimaal gebruik van de service die Artistlist biedt. Het enige wat jij doet is de data en tijd bepalen waarop jij een artiest zoekt, plus de locatie en het zoekprofiel selecteren (die je al aangemaakt hebt), en klaar is Kees!

Na het plaatsen van een oproep maken wij direct een voorselectie. We benaderen alleen dj’s of artiesten die aansluiten op jouw voorkeuren en die als best beoordeeld zijn door de andere ondernemers. Deze dj’s laten binnen 24 uur weten of ze beschikbaar zijn, waarna wij dit netjes voor jou op een rijtje zetten. Zo hoef jij alleen maar te kiezen wie je wil boeken. Geen gezeur met reiskosten en andere onduidelijkheden, alles in één keer netjes vastgelegd met slechts 1 druk op de knop.

Boekingen

In het tabblad “boekingen” kun je al jouw boekingen in één overzicht bekijken. Hierin zie je gemakkelijk wanneer welke dj komt, en hoeveel je hiervoor betaalt. Je kunt eenvoudig checken waar de kracht van die dj ook al weer lag. Ook is de factuur hier makkelijk te downloaden.

Om het overzichtelijk te maken staan alle boekingen netjes op volgorde van datum, met de eerstvolgende datum bovenaan. Zo heeft het automatisch een agendafunctie, en zie je direct de gegevens van de aankomende boeking. Om misverstanden te voorkomen hebben de niet betaalde boekingen nog een speciaal plekje helemaal bovenaan gekregen. Zo zie je direct welke boekingen je nog moet voldoen.

Reviews

Het unieke aan Artistlist is dat we de kwaliteit van beide partijen inzichtelijk maken. Als ondernemer beoordelen jij en de artiest elkaar na een boeking. Dit gebeurt geheel anoniem, zodat er nooit scheve gezichten ontstaan. Om dit voor jou als ondernemer zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te houden doe je dit op een aantal vaste eigenschappen. Geen lange tekst typen, maar binnen 1 minuut een score van 1-5 op deze vaste eigenschappen. Denk hierbij aan muziekkeuze, technische kunde en microfoongebruik.

Ons unieke algoritme verwerkt deze beoordeling met de gage die een artiest heeft ontvangen voor een optreden, de hoeveelheid optredens in de afgelopen periode en nog enkele andere gegevens. Zo ontstaat er een compleet plaatje zodat wij de juiste artiesten “matchen” aan ondernemers.

Betalingen

Om je volledig te ontzorgen loopt ook de betaling via Artistlist. Je ontvangt automatisch de factuur na het optreden. Het enige dat we van jou vragen is een tijdige betaling.

Om te zorgen dat de betaling veilig verloopt maken wij gebruik van Mollie Payments.