Waarom Artistlist als ondernemer?

De dj-planning: mailtjes, appjes en eindeloos bellen om dat ene laatste plekje te vullen. Dan kom je er toch achter dat je netwerk eigenlijk wat te klein is. Of erger nog: een last-minute ziekmelding van de dj ontvangen, begin maar weer met bellen. Dan maar hopen dat je iemand vindt die kan wat jij wil. En dat terwijl je liever met dingen bezig bent die geld opleveren, toch? Artistlist is de oplossing voor (bijna) al jouw dj-problemen!

Artistlist is een online platform waar ondernemers en artiesten elkaar makkelijk vinden. Hoe je ze vindt? Door eenmalig een profiel aan te maken waar jij je voorkeuren in aangeeft, en de rest gaat bijna vanzelf. Je plaatst een oproep waarna je binnen 24 uur een lijst krijgt met de 10 voor jou best beschikbare dj’s. De beste match zetten wij bovenaan voor je, jij hoeft alleen maar te kiezen wie er mag komen draaien.

Hoe we dat doen?
Na iedere boeking vragen we jou en de artiest om een korte beoordeling over elkaar. Die bestaat uit het beoordelen van 4-5 punten met een x aantal sterren. Kind kan (binnen 1 minuut) de was doen. Deze beoordelingen verwerken we via een speciaal ontwikkeld algoritme, en tadaa: de kwaliteiten en eigenschappen van een artiest zijn direct inzichtelijk. Doordat alleen jij en andere ondernemers een beoordeling achter kunnen laten na een daadwerkelijke boeking, is de kwaliteit (voor zo ver mogelijk) gegarandeerd, en transparant.

Wat kost Artistlist als ondernemer?

Niks. Nada. Noppes. Ja je leest het goed, de service is voor jou als ondernemer helemaal gratis.

Kortom:

Wil je nu meteen beginnen?

Een profiel aanmaken

Om gebruik te kunnen maken van de service is een ondernemersprofiel aanmaken noodzakelijk. Dit is opgesplitst in een aantal belangrijke onderdelen:

Algemene & bedrijfsgegevens

Bij de algemene en bedrijfsgegevens vragen we naar de belangrijkste gegevens om op de juiste wijze contact met je te onderhouden en de administratie goed te kunnen doen. Uiteraard zijn deze gegevens veilig bij ons. Om te weten hoe wij met deze gegevens omgaan kun je onze privacyverklaring raadplegen.

Een locatie

Bij het onderdeel locatie kun je één of meerdere locaties aanmaken. Dit doe je eenmalig, om ervoor te zorgen dat je niet bij iedere boeking opnieuw alle gegevens in moet vullen. Via een locatie laat je weten waar de artiest zich moet melden en wat hij hier kan verwachten. Hoe meer informatie er beschikbaar is, hoe beter de artiest zich voor kan bereiden op een geweldig optreden. Hieronder een opsomming met de punten die een locatie compleet maken:

Zoals gezegd kun je zoveel locaties aanmaken als je zelf wilt. Dit biedt de mogelijkheid om je programmering razendsnel en overzichtelijk voor meerdere horecazaken of concept (op meerdere locaties georganiseerd) te maken. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, stuur dan een mail naar info@artistlist.nl, we helpen je uiteraard graag!

Een zoekprofiel

De naam zegt het al, via het zoekprofiel geef jij jouw voorkeuren en wensen aan. Dit kan per avond of locatie anders zijn, daarom kun je meerdere zoekprofielen aanmaken. Zo kun je een zoekprofiel bijvoorbeeld opslaan onder de naam van een specifieke avond, een thema en/of een locatie.

In het zoekprofiel geef je aan welke muziekstijlen een dj moet beheersen, hoe intensief hij de microfoon gebruikt, hoe ervaren de dj moet zijn en welk budget er voor een optreden beschikbaar is.

Oproepen plaatsen

In plaats van dat jij actief dj’s moet gaan nabellen, appen of mailen laat je Artistlist het werk doen. Zodat jij kunt doen waar je goed in bent: ondernemen. Lijkt dat je wat? Door een oproep te plaatsen maak je optimaal gebruik van de service die Artistlist te bieden heeft. Het enige wat jij doet is de datum en tijd bepalen waarop jij een artiest zoekt, plus de locatie en het zoekprofiel selecteren (die je al aangemaakt hebt), en Klaar is Kees.

Na het plaatsen van een oproep maken wij direct een voorselectie. Hierdoor benaderen we alleen dj’s of artiesten die bij jouw voorkeuren passen, en daar dan ook het best op beoordeeld worden door andere ondernemers. Deze dj’s laten binnen 24 uur weten of ze beschikbaar zijn. En wij zetten dit weer netjes op een rijtje voor je. Zo hoe jij alleen maar te kiezen wie je wil boeken. Geen gezeur met reiskosten en andere onduidelijkheden, alles in 1 keer netjes vastgelegd met 1 druk op de knop.

Boekingen

In het tabblad “boekingen” kun je al jouw boekingen in één overzicht bekijken. Hierin zie je gemakkelijk wanneer welke dj komt, en hoeveel je hiervoor betaalt. Je kunt eenvoudig checken waar de kracht van die dj ook al weer lag. Ook is de factuur hier makkelijk te downloaden.

Om het overzichtelijk te maken staan alle boekingen netjes op volgorde van datum, met de eerstvolgende datum bovenaan. Zo heeft het automatisch een agendafunctie, en zie je direct de gegevens van de aankomende boeking. Om misverstanden te voorkomen hebben de niet betaalde boekingen nog een speciaal plekje helemaal bovenaan gekregen. Zo zie je direct welke boekingen je nog moet voldoen.

Beoordelingen

Het unieke aan Artistlist is dat we de kwaliteit van beide partijen inzichtelijk maken. Als ondernemer beoordelen jij en de artiest elkaar na een boeking. Dit gebeurt geheel anoniem, zodat er nooit scheve gezichten ontstaan. Om dit voor jou als ondernemer zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te houden doe je dit op een aantal vaste eigenschappen. Geen lange tekst typen, maar binnen 1 minuut een score van 1-5 op deze vaste eigenschappen. Denk hierbij aan muziekkeuze, technische kunde en microfoongebruik.

Ons unieke algoritme verwerkt deze beoordeling met de gage die een artiest heeft ontvangen voor een optreden, de hoeveelheid optredens in de afgelopen periode en nog enkele andere gegevens. Zo ontstaat er een compleet plaatje zodat wij de juiste artiesten “matchen” aan ondernemers.

Betalingen

Om je volledig te ontzorgen loopt de betaling via Artistlist. We doen dit om beide partijen te beschermen. Als ondernemer betaal je uiterlijk 7 dagen voor het optreden, zo weet de artiest zeker dat hij netjes betaald krijgt. Maar tegelijkertijd wordt het geld op een derdenrekening bewaard, en krijgt de artiest pas een paar dagen ná het optreden betaald. Mocht er iets misgaan in de vorm van een “no-show”, door welke reden dan ook, dan krijg je als ondernemer je geld weer terug.

Artistlist accepteert de volgende betaalmethode: iDeal, Visa & Mastercard. Om te zorgen dat de betaling veilig verloopt maken wij gebruik van Mollie Payments.